Resepi: Bagi 1st timer tengok atau rasa Telur Pindang
tentu persepsinya berbeza-beza. Ada suka ada yang
tak suka. Nih aku tunjukkan makcik aku punya
resepi..terbaik dari Felda Tenang.
pelbagai jenis bagi menghasilkan aroma dan warna Telur
Pindang. Bahan-bahan lain seperti serbuk kari, jintan dan
lain-lain juga turut diletak bersama.
Masak: Setelah siap telur disusun, maka air diisi
penuh dan direbus selama 3 hari dengan api yang
kecil.
Terbaik: Air dalam periuk sekali-sekala dijenguk untuk memastikan
air tidak kering.
Proses perebusan diteruskan lagi sehingga hari yang ketiga.
Dah tengok cara Telur Pindang dihasilkan
lepas ni jangan takut-takut nak makan Telur Pindang..rasanya
memang terbaik.. :-)
Salam...
BalasPadamBoleh saya dapatkan senarai bahan2 yang dicampur?dan daun2 apa tu?
TQ.
Daun Manggis dan Pandan..bahan-bahan bergantung besarnya periuk dan jumlah telur.
BalasPadam